top of page

Het Haarlems Jazzkoor   -   niet zomaar een koor

Haarlems Jazzkoor 23-04-2023.jpg

Het Haarlems Jazzkoor is een gemengd koor met ongeveer 30 enthousiaste leden: 10 sopranen, 10 alten en 10 baritons. 

Ons repertoire bestaat uit verschillende stijlen jazz, zoals swing, latin en blues. Er zijn niet veel jazzkoren in Nederland en dat maakt ons koor net even anders dan andere koren.

Repetitie-avond

Wij repeteren iedere maandagavond van 20 - 22 uur. Halverwege hebben we een korte koffie-/theepauze.
Eens per maand repeteren we met ons vaste begeleidingstrio: Jasper Swank (piano), John Ehrich (contrabas) en Joop Kooger (slagwerk). Deze musici begeleiden ons ook bij de meeste optredens.

Ben je sopraan of alt? Wij zoeken versterking!

We hebben nog ruimte voor nieuwe leden, vooral bij de sopranen. Eventueel is er ook nog plek voor een goede alt.

Als je overweegt lid te worden van ons koor, mail dan even dat je ter oriëntatie langs wilt komen. Je mag dan twee keer vrijblijvend meezingen. Wil je daarna lid worden, dan volgt een van tevoren afgesproken stemtest met onze dirigent om te kijken of jouw stem binnen onze koorklank past. Stuur e-mail.

 

Oefenlocatie

Onze oefenlocatie is kinderdagcentrum Rozemarijn, Laan van Angers 1, 2034 CA Haarlem.

Er is voldoende parkeergelegenheid en bus 73 stopt voor de deur.

Koorjaar en contributie
Ons koorjaar loopt van augustus t/m juli en wij volgen de schoolvakanties in de regio Noord. Twee keer per jaar combineren wij de repetitieavond met een hapje en een drankje. Aan het eind van het seizoen evalueren wij het jaar en maken we afspraken voor het nieuwe koorjaar.

De contributie is € 30 per maand.

Geschiedenis

Het Haarlems Jazzkoor is voortgekomen uit 't Muzenhuis Jazzkoor, dat in 1999 door Hans Keune werd opgericht als onderdeel van Muziekschool 't Muzenhuis. Toen Hans in 2006 stopte met het koor, namen enkele enthousiaste koorleden het initiatief voor een doorstart. Om het koor in stand te houden richtten zij de Stichting Haarlems Jazzkoor op. Het koor ging verder onder de naam Haarlems Jazzkoor, met Joke Tulp als dirigent. Na negen jaar wilde Joke zich op andere muzikale bezigheden richten en Bas 't Hart nam het stokje van haar over. Onder zijn leiding is het koor verder gegroeid en er wordt nog steeds vol enthousiasme gezongen. Naast het werken aan een goed resultaat hebben plezier in het zingen en gezelligheid een belangrijke plek tijdens de repetities. Dit heeft er zeker aan bijgedragen dat het koor, ondanks de lange stop tijdens de coronacrisis, is blijven bestaan.

bottom of page